GrensPark Kempen~Broek

Foto: Erwin Christis

Share on print
Share on email
Share on facebook

Wat is het Kempen~Broek?

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek, een groot eigenzinnig landschap waar natte en moerassige gebieden worden afgewisseld met droge zandruggen. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik, Cranendonck, Weert en Nederweert. Het is een ware mozaïek van landschappen met moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, landbouwgebieden en gezellige dorpen.

De afgelopen jaren ontstond in dit gebied een samenwerking tussen een 44 organisaties en talloze inwoners die samen de schouders zetten onder een mooier landschap waar je als inwoner of bezoeker welkom bent. Recreatieve routes, infoborden en –folders, onthaalpunten en een gezamenlijke website wijzen je de weg.

Deze bijzondere streek verdient aandacht. Van haar bewoners, bezoekers, de hele wereld. Daarom zijn we gestart met de procedure om het gebied door de UNESCO te laten erkennen als Mens- en Biosfeer-gebied. Dit doen we in opdracht van de gemeenten en provincies waarin het GrensPark Kempen~Broek ligt.

Gevarieerd cultuurlandschap rond Swartbroek
In het gevarieerd landschap in Kempen~Broek komen landbouw, natuur en gezellige dorpen samen. Foto: Erwin Christis